2024’ün İlk Aylarında En Çok Okunan 10 Manga

Firefly Wedding

Hem soyu hem de güzelliği ile kutsanmış olan Satoko’nun tek dileği ailesinin iyiliği için evlenmektir. Ancak aniden, gizemli bir suikastçı hayatını almaya gelir. Satoko oradan canlı çıkabilmek için suikastçıya bir “evlenme teklifi” yapar. Namuslu bir ailenin kızı ve bir suikastçı. Yolları asla kesişmemesi gereken iki kişi arasındaki sözleşmeli evlilik.

Hotaru no Yomeiri ile Oreco Tachibana tarafından yazılan tarihi bir romantizm mangasıdır. Bu günlerde kadın okuyucular arasında en popüler manga serilerinden biridir. Aralık 2023 itibarıyla üç tankōbon cildi bulunmaktadır. Bunlar Shogakukan Ura Sunday ve MangaONE’da yayınlanan bölümleri toplamaktadır. Bu arada Ocak 2024 itibariyle 30 bölüm mevcuttur. Romantik gerilim seviyorsanız bu başlığı deneyin!

 

 

You and I Are Polar Opposites

Seihantai na Kimi to Boku ile Kocha Agasawa tarafından yazılan bir lise romantizm manga serisidir. Bu ismi, erkek okuyucular için okunması gereken ve tamamlanmış bir manga olan The Ramparts of Ice’ın mangakası olarak tanıyabilirsiniz. You and I Are Polar Opposites’in Kasım 2023 itibariyle beş tankōbon cildi bulunmaktadır. Bu romantik komedi, zıt kutupların nasıl birbirini çektiğinin harika bir temsili olarak ilişkilendirilebilir.

 

 

Daemons of the Shadow Realm

Bu doğaüstü macera shōnen mangası Hiromu Arakawa’ya aittir. Evet, en popüler manga serilerinden biri olan Fullmetal Alchemist’in arkasındaki deha. Aralık 2023 itibariyle üç cilt yayınladı. Ayrıca son cilt geçtiğimiz Ocak 2024’te Japonya’da çıktı. Eğer Koyoharu Gotouge’nin Demon Slayer’ının hayranıysanız: Kimetsu no Yaiba’nın hayranıysanız, bu kesinlikle okunması gereken bir manga serisi.

 

 

Gokurakugai

İlginizi çekebilecek bir başka doğaüstü macera hikayesi de Yuto Sano’nun Gokurakugai’si. Bu eser 2023 yılında Next Manga Award ve Tsutaya Comic Award tarafından sırasıyla dokuzuncu ve yedinci sırada yer almıştır.

Gokurakugai, gizli bir karanlık tarafı olan aydınlık ve hareketli bir işçi sınıfı bölgesidir. Düzenin olmadığı bu bölgede Tao ve Alma kiralık sorun gidericiler olarak çalışmaktadır. Görevleri arasında genç bir çocuğun kayıp arkadaşını, iz bırakmadan ortadan kaybolan bir kişiyi ve şekli bozulmuş hayvan cesetlerini bulmasına yardım etmek vardır. Tüm bunlar olurken, gölgelerde yaşayan kötü ruhlar bu sorun gidericilerin farklı bir yönünü ortaya çıkarır!

 

 

Kill Blue

Kuroko’s Basketball ve Robot × LaserBeam ile ünlenen Tadatoshi Fujimaki heyecan verici bir aksiyon komedi dizisiyle geri döndü. Kill Blue, 40 yaşındaki bir tetikçinin genç haline dönüşmesini konu almaktadır. Orta yaşlı bir zihindeyken ortaokulu yeniden yaşamak zorunda kalıyor.

 

 

Cipher Academy

Nisio Isin tarafından yazılan Angō Gakuen no Iroha, farklılıkları olan bir aksiyon mangasıdır. Özellikle Next Manga Award tarafından 2023 yılının en iyi dördüncü basılı mangası seçilmiştir. National Bookstore Employees’ın 2024’ün Önerilen Çizgi Romanları listesinde ise 10. sırada yer aldı. Bu başlığı ilginç kılan şey, çevirmenlerin seriyi çevirmeyi ne kadar zor bulduklarıdır. Örneğin, manganın orijinal çevirmeni “çevirmenin imkânsız” olduğunu ifade etmiş ve bu da çevirmen değişikliklerine yol açmıştır. Başlığına sadık kalarak, Cipher Academy’nin neden gerçekten okunması gereken bir manga olduğunu kendiniz çözmelisiniz.

 

 

Nue’s Exorcist

Nationwide Bookstores Çalışanlarının 2024 Yılında Tavsiye Edilen Çizgi Romanlar listesinde yer alan bir diğer manga ise Nue no Onmyōji. Kōta Kawae tarafından yazılan bu doğaüstü aksiyon mangası, ruhları görebilen bir çocuk hakkındadır. Bunlardan biri de güçlü bir ruh olan Nue’dir. Birlikte kötü ruhları yok etmek için eğitim alırlar.

 

 

Bless

Eğer modern yaşam öyküleri arıyorsanız, Yukino Sonoyama’nın Bless’i takip etmeniz gereken bir manga. Bu mangada, iki güvensiz lise öğrencisi bireysel hayallerini gerçekleştirmek için bir araya geliyor. Biri model olmayı arzularken diğeri makyaj sanatçısı olmak istiyor. Hayalleri benzersiz olsa da, güvensizliklerin üstesinden gelme teması evrensel bir deneyimdir.

 

 

Kujima Utaeba Ie Hororo

Ortaokuldaki ilk yılının sonbaharında Arata Kouda, Kujima adında kuşa benzeyen tuhaf bir yaratıkla tanışır. Onun aç olduğunu gören Arata, yemek yemesi için onu evine davet eder. Orada, Arata’nın bir sonraki giriş sınavına çalışan, eve kapanmış ağabeyi ile karşılaşır. Gergin bir görüşmeden sonra Kujima, bahar gelene kadar kış boyunca evlerinde beleşçilik yapmaya karar verir.

 

 

Katainaka no Ossan, Kensei ni Naru

Tetsuhiro Nabeshima, Shigeru Sagasaki ve Kazuki Satо̄ tarafından yazılan Katainaka no Ossan, Kensei ni Naru bir aksiyon macera fantezisidir. Başlığı “Kırsal kesimden yaşlı bir adam kılıç ustası olur” anlamına gelir. Bu seri, 2023 yılında Tokyo’nun Josui Salonu’nda düzenlenen ilk Rakuten Kobo E-kitap Ödülleri’nde 3. sırada yer aldı. Özellikle, “Şimdi Okumak İstiyorum! Öne Çıkan Manga” kategorisinde kazandı.

Kendi deyimiyle “mütevazı bir ihtiyar” olan Beryl Gardinant, kırsal bir köydeki dojosunda kılıç eğitmenliği yapmaktadır. Gençlik yıllarında usta bir kılıç ustası olarak zafer kazanmayı hayal etmiştir, ancak o günler çoktan geride kalmıştır. Birdenbire ünlü, eski bir öğrencisi onu ziyaret eder ve ona dünyayı sarsan haberler getirir – Liberion Tarikatı şövalyeleri için özel bir eğitmen olarak atanmıştır! Beryl yeni pozisyonunun hakkını verebilecek midir? Ve kendisine tapan öğrencilerinden bir an olsun ayrı kalabilecek midir?!

 

 

Related Posts

Genellikle Çin’den yeni gelen göçmenlerin yerleştiği bölgelerdir. San Francisco’daki Çin mahallesi Amerika’nın en eski çin mahallesidir. Chinatown, San Francisco şehir merkezindedir. Kendi geleneklerini, dillerini , ibadet yerlerini , sosyal kulüplerini…

Akane-Banashi Türü: Komedi – Shounen – Hayattan Kesitler –  Dram Yazar: SUENAGA Yuuki Çizer: MOUE Takamasa Konusu: Akane-Banashi, Yuki Suenaga tarafından yazılan ve Takamasa Moue tarafından çizilen bir Japon manga…

Yorum

Raindrop Fansub