Japon Usulü Tom ve Jerry

 

Çoğumuzun çocukluğunun popüler çizgi filmlerinden olan Tom ve Jerry, daha sevimli çizimleriyle bu kez de Japonya’da hayat buluyor.

Cartoon Network Japonya tarafından hazırlanmış olan yeni versiyon, 11 Kasım “Peynir Günü”ne özel olarak dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Orijinal hikayedeki gibi birbirlerini kovalayıp, kavga eden “Tom ve Jerry”, burada da pek farklı değil ama karakter tasarımlarına bakıldığında göze ilk çarpan şey sevimlilikleri oluyor. Yumuşak çizimleri ve atmosferiyle daha küçük yaş grubundaki çocuklara hitap ediyormuş gibi hissettirse de hala esprili ve hareketli. Peki, seride sadece bu popüler ikiliyi mi izliyoruz yoksa orijinalindeki gibi yan karakterler karşımıza çıkıyor mu? Mızmız kedi Tom, sevimli ama zeki fare Jerry onların yanında da küçük, sevimli fare Taffy’nin görüyoruz. Bu üçlünün maceralarına tanıklık ederken, alıştığımız Tom ve Jerry’nin tadını alamayacak olsa da sevimli versiyonları kendini bir şekilde izletip, sizi gülümsetebiliyor.

 

 

 

 

Japonya’da 1992’den beri kutlanan Peynir Günü’nden kısaca bahsedecek olursak; 1992 yılında Japonya İthal Peynir Tanıtım Derneği ve Peynir Tanıtım Konseyi tarafından ilan edilmiştir ve 30. yılı kutlanmaktadır. Her yıl Japonya’da 11 Kasım’da bu güne özel çeşitli etkinlikler düzenlenir.

Tom ve  Jerry’nin etkinliklere dahil edilmesinin sebebi nedir diye soracak olursak da izlediğimiz bölümleri gözümüzün önünden hızlıca geçirmemiz yeterli olacaktır. Hatırlayacağımız üzere Jerry’nin en sevdiği yiyecek peynirdir ve çoğu zaman bölümlerindeki vazgeçilmez unsur olarak karşımıza çıkmaktaydı. Bu nedenle de Japonya’da her yıl “Tom ve Jerry” ve “Peynir Günü” olarak çeşitli projeler gerçekleştirilip, kampanyalar düzenlenmektedir.

 

 

 

 

Son olarak serinin orijinalinden de biraz bahsetmek istiyorum. Tom ve Jerry, 10 Şubat 1940’da Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez gösterime girmiş, 80 yıllık bir çizgi film serisidir. Yaratıcıları, William Hanna ve Joseph Barbera’dır. Kısa bölümler halinde yayınlanan seri, ev kedisi Tom (Thomas) ile onunla aynı evi paylaşan fare Jerry arasında geçen şiddetli ve komik mücadeleleri anlatmaktadır. Mavi Rus Kedisi olan Tom, sahibi tarafından sevilen ve güvenilir bulunan bir ev kedisi olmasının yanında öfkeli, alıngan, bir o kadar da sakardır. Jerry kadar zeki sayılsa da onun yanında hantal kalmaktadır. Jerry ise Tom ile aynı evde yaşayan küçük, kahverengi bir faredir. Özgür, kurnaz, fırsatçı ve akıllıdır. Tüm bölümler boyunca aralarında süre gelen mücadeleyi genelde Jerry kazanır ama Tom asla Jerry’i yakalama planları yapmaktan vazgeçmez. Ayrıca Tom ya da Jerry’nin çizgi filmlerde neredeyse hiç konuşmaz. Ancak bazı bölümlerde Tom’u, dişi kedilere şarkı söylerken duyabiliriz.

 

 

 

 

 

*https://prtimes.jp/main/html/rd/p/000000650.000030758.html
*https://tr.wikipedia.org/wiki/Tom_ve_Jerry


Related Posts

  William Shakespeare’in oyunlarından biri olan “The Taming of the Shrew” (Hırçın Kız), 16. yüzyıl İngiltere’sinde geçen bir komedidir. Bu oyun, cinsiyet rolleri, güç dinamikleri ve aşkın karmaşıklığı gibi temaları…

The Swordmaster’s Son (Manhwa) Türü: Aksiyon – Macera – Fantastik – Martial Arts – Shounen Yazar: Azi & Hwangze Penguin Çizer: Mr. Big Konusu: Jin Runcandel, ülkenin en prestijli kılıç…

  Just Pancakes serisinin birkaç bölümünde yer verilmiş, hatta iki şef arasındaki füzyon lezzetleri düellosuna da şahitlik ettiğimiz ve benim de bu webtoon aracılığı ile öğrendiğim bir kavram olan “Füzyon…

Yorum

Raindrop Fansub